Hjälp och stöd‎ > ‎

Inloggning och navigering

För att komma in på GAFE kan du göra på lite olika sätt.

  1. Du kan gå in via login.edu.umea.se och ange ditt användarnamn och lösenord som du har då du loggar in på datorn. 
  2. Du kan även logga in genom att gå till www.google.se och klicka på logga in. Här behöver du skriva in användarnamnet + epostadressändelsen som är kopplat till ditt googlekonto, edu.umea.se. Tex parsun@edu.umea.se Sedan anger du ditt vanliga lösenord du har då du loggar in på datorn på jobbet.
  3. Om det är första gången du försöker logga in kan du behöva göra ett lösenordsbyte innan inloggningen fungerar. Lösenordsbyte görs då man loggat in på sin dator på jobbet, trycker ctrl+alt+delete och välj "byt lösenord" och följ instruktionerna. Försök sedan logga in på GAFE på nytt.
Om du inte kommer in, undersök följande saker
  • Gör ett lösenordsbyte (på datorn, se ovan)
  • Logga in via google.se (lägg till @edu.umea.se efter användarnamn) eller login.edu.umea.se
  • Kommer du fortfarande inte in på GAFE, kontrollera att ditt nya lösenordet fungerar för att logga in på datorn genom att starta om den. (om du är på jobbet) Du kan även kontrollera lösenordet genom att logga in på andra tjänster som Unikum, Lärum eller fronter för att se att allt fungerar. Fungerar inte ditt lösenord på datorn eller övriga tjänster behöver du kontakta kundtjänst.
  • Finns du inlagd i GAFE? All pedagogisk personal ska finnas inlagda på en skola som börjat med GAFE. Om du aldrig loggat in tidigare, be att någon försöker dela ett dokument med dig inne på Google för att se att ditt namn dyker upp. Gör det inte det behöver du kontakta din skolas GAFE-admin eller ledare för att kunna göra en beställning av detta. Detta gäller även för ej pedagogisk personal som jobbar på skolan.Ta gärna en liten titt på nedanstående informationsfilm:

Logga in och navigera Google Apps Umeå


Comments