Om Google apps i Umeå‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

På tisdag smäller det!

skickad 11 jan. 2013 00:24 av Therese Vallin   [ uppdaterad 11 jan. 2013 02:00 av Pär Sundström ]
Nu går det undan! IT & Telefoni har nu skapat upp användare till de som är med i pilotprojektet, och elever, personal och grupper är inlagda i Google Apps. Det mesta ser bra ut, men vissa grupper har något konstiga beteckningar. Det finns fortfarande en vis teknik som måste finslipas, men vissa saker måste vänta. Då det gäller just gruppbeteckningar så är det inget som kommer att åtgärdas nu under piloten, men det får vi leva med ;)

Alla användare kommer att kunna använda sina vanliga inloggningsuppgifter i Google Apps. Men för att det ska fungera måste användaren börja med att byta sitt AD-lösenord - och därefter synkas det över till Google Apps. Lätt som en plätt! Nästan i allafall... det kan ske med en viss fördröjning ;)

Alla skolans datorer kommer att få Google Chrom utskjutet till sina datorer - oavsett om man är med i pilotprojektet eller inte. Däremot kommer piloterna att även få Google Drive om IT-pedagogen i skolområdet har gjort en sådan beställning. I annat fall kan man enkelt göra det själv.

På tisdag den 15 januari har vi kick off med alla nyckelpersoner. Det är en del att fundera på inför denna träff och hur agendan ska se ut. Vi tänker att det är viktigt att nyckelpersonerna dels får en inblick i syftet med ett pilotprojekt, dels att de även får bli bekanta med Google Apps. För en del är det ett verktyg som använts en del tidigare, men för andra är det helt nytt. Sedan är det så klart viktigt att de förstår sin roll i pilotprojektet, och även känner till vad som förväntas och på vilket sätt de ska använväda Google Apps tillsammans med sina kolleger och elever. Vi har tillsammans i den operativa gruppen arbetat fram några processer utifrån en specifik mall för att synliggöra det vi vill att lärare och elever utgår ifrån. Därefter utvärderar vi på vilket sätt Google Apps har kunnat användas som ett stöd i vardagen.För att underlätta för våra piloter så har vi skapat den här GoogleSite-sidan där vi lagt in material, information och dokumentation med bl.a instruktionsfilmer. I vissa fall har vi tagit andras filmer, medan vi andra gånger har varit tvungna att göra egna då vi inte hittat det vi vill visa.

Nu ser vi fram emot att på tisdag få träffa alla nyckelpersoner! Tills dess... Ha det bra :)

Comments