Om Google apps i Umeå‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Nu så

skickad 8 jan. 2013 00:00 av Pär Sundström   [ uppdaterad 8 jan. 2013 00:00 ]
2012-12-10

Nu börjar det brännas... efter jullovet har vi tänkt oss att samla alla nyckelpersoner och ha en liten kick-off. Är vi optimistiska? Kanske... men vi vill så gärna, och ser så tydligt, att verksamheten ropar efter att få komma igång. De behöver verktyg nu då många av eleverna har varsin dator. Under workshopen tänker vi oss att vi kan visa på olika funktioner och processer som pilotpedagogerna förväntas testa under våren, och vi kan göra lite case som visar på vad som kan göras tillsammans med eleverna. Det känns viktigt att ha något gemensamt konkret att utgå ifrån om vi ska kunna göra en gemensam utvärdering. Eller för den delen har vi faktiskt funderat på att inte bara ha en enda gemensam utvärdering, utan att låta nyckelpersonerna göra löpande utvärderingar för att vi ska hitta och fånga upp sådant som skulle behöva justeras.

När vi nu testar Google Apps så vill vi även se hur Google sites fungerar, så därför har vi tänkt att använda oss av det för att nå ut med information till pilottestarna. Och vilken information behövs då? Det finns andra kommuner som redan använder Google Apps så vi har tänkt att göra det rätt enkelt för oss nu till en början eftersom det trots allt är ett pilotprojekt som vi bedriver. Sollentuna har byggt upp en sida som vi skulle kunna använda en del ifrån. Vi ska slänga iväg ett mejl till dem för att kolla av att det är okej för dem. "Hälften tyckt och hälften knyckt" är vårt signum just nu :) På YouTube finns det även en hel del instruktionsfilmer att hänvisa våra användare till. Allt detta samlar vi på vår Google Site.

I dagsläget ser vi inte att vårdnadshavarna är i så stort behov av stöd, men däremot känns det viktigt att alla som deltar i pilotprojektet får kännedom om att deras barn är med. Vi har därför börjat knåpa på ett informationsbrev som alla i utförandegruppen ska få skicka hem till elevernas föräldrar.

Under dagens möte talar vi också om att det är viktigt att alla i pilotprojektet vet vilken roll de har och vad som förväntas. Vad ska en IT-pedagog göra? Nyckelpersonerna... vad är deras uppgift? Utförandegruppen - vilka förväntningar finns på dem? detta behöver vi diskutera mer på nästkommande träff.
Comments