Om Google apps i Umeå‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Småpyssel i smågrupper

skickad 8 jan. 2013 00:00 av Pär Sundström   [ uppdaterad 8 jan. 2013 00:00 ]

2012-12-05

Att jobba i smågrupper är inte fy skam. Man hinner få rätt mycket gjort på så sätt... Några arbetade frenetiskt med att få fram en beställning till IT. Vissa saker kommer behöva kompletteras men i det hårda arbetet kommer vi förhoppningsvis kunna identifiera det allra viktigaste. Goda förhoppningar på det...

Icke-funktionella krav... hur kul låter det på en skala? Mmmm, but someone´s got to do it ;) Dessa delar kommer vi att arbeta med under pilotprojektets gång. Kryptering, loggning, integrationer och kapacitet... det är några av de frågor som vi ska kika närmare på framöver.


En annan grupp spånade runt hur man kan bygga upp en struktur i Google Apps för att underlätta för användarna i deras vardagsarbete. Både Hagaskolan och Hörnefors är ju rätt vana att arbeta i Google Apps redan, så de kan berätta utifrån sina erfarenheter. Men behöver man göra lika? Vilka rutiner ska finnas för delning, ska man ha mappar eller enbart använda sökfunktioner för att hitta åt dokument? Också var det det där med procecesser igen... funktion? Process? Process? Funktion? Vad är hönan och vad är ägget? Undrar just om vi kommer fram till det någon gång;)
Comments